test

Over kantoorgebouw Paulina Honderdland

Wie op kruispunt Westerlee richting Businesspark Honderdland kijkt, ziet op het strategisch gelegen bedrijfsterrein in Maasdijk het unieke gebouw van Paulina. Gesitueerd op een eiland en door een waterpartij gescheiden van de Twee Pleinenweg (de N220).

Duurzaam

Materiaalkeuze en energiegebruik

Vanzelfsprekend speelt duurzaamheid in dit gebouw een grote rol. Ook bij Paulina is zeer bewust gekeken naar materiaalkeuze en energiegebruik. Toch werd bij dit project een extra stapje gezet; kijk alleen al naar de bijzondere binnentuin en de beplanting. Tussen de twee gebouwen is een atrium met bomen die echt wortelen in de grond, de natuur wordt eigenlijk binnen doorgezet. Alle bestrating is waterdoorlatend en afval wordt gescheiden.

IMG 7956

Dit gebouw gaat geen optelsom van bureaus worden, hier wordt echt de verbinding gezocht.

Henk Moen, Architect Moen & Van Oosten

Bijzondere materialen

Hout, hangplanten en groene accenten

Hangplanten creëren direct groene accenten in het gebouw. De houten plafonds en balkon bekleding zijn van een bijzonder soort hout, het is gekookt en gebakken Plato-hout dat zeer onderhoudsarm is. Verwarming en koeling in het gebouw gaat via luchtwarmtepompen en afgifte middels een klimaatplafond. Ventilatie is volgens RIVM-normering en aanvullend CO-2 gestuurd.

CanConcepts Paulina 29